Чиновник заявляє, що його змусили взяти "Лексус" проти волі Азарова

П'ятниця, 5 листопада 2010, 09:35
 

Дніпропетровський регіональний центр стандартизації заявляє, що був вимушений узяти в орендуавтомобіль Lexus RX450h, але не купував його.

Про це журналістам повідомив гендиректор підприємства" Олександр Турчин, передають Українські новини.

За його словами, довгострокову оренду автомобіля Lexus з можливістю викупу включило в річний план розвитку попереднє керівництво.

"Ще до початку моєї роботи на посаді генерального директора підприємства "Дніпростандартметрологія" уклала договір лізингу автомобіля Lexus у ТОВ "Євро Лізинг", - сказав він.

За словами Турчина, 30 вересня і 15 жовтня "Дніпростандартметрологія" проінформувала "Євро Лізинг", про те, що у зв'язку з постановою уряду №887 не може виконати умови договору про фінансовий лізинг, попросило розірвати договір і повернути гроші центру.

Турчин повідомив, що "Євро Лізинг" пригрозив у разі відмови штрафними санкціями, після чого було підписано договір оренди.

"Відповідно до договору тендера, компанія ТОВ "Євро Лізинг" надає фінансовий лізинг автомобіля Lexus RX 450HL, який обладнано електродвигуном, що дає змогу використовувати автомобіль для перевезення еталонної вимірювальної техніки й роботи в різноманітних агресивних і вибухонебезпечних приміщеннях", - сказав він.

Турчин повідомив, що автомобіль було отримано кілька днів тому і він ще не використовувався для перевезення обладнання.

Як повідомляло агентство, 3 листопада прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Державному казначейству перевірити інформацію про купівлю автомобіля Lexus Дніпропетровським регіональним центром стандартизації й метрології.

Держказначейство у свою чергу заявило, що через нього не проводилися розрахунки за придбаний автомобіль.

У липні Кабмін вирішив блокувати фінансування міністерств і відомств у разі спроб збільшити витрати на утримання їхніх апаратів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування