Януковичу поставили в приклад вибори за часів Ющенка

Понеділок, 8 листопада 2010, 17:44

Група Європейської народної партії в Європарламенті вважає за необхідне для України дотримуватися демократії і верховенства права.

Про це заявив глава делегації європейських "народників", віце-президент групи Гуннар Хьокмарк за результатами візиту до Києва.

"Ми сказали про наше занепокоєння щодо верховенства права, чесності і прозорості останніх місцевих виборів, а також щодо свободи преси в Україні", - цитує політика УНІАН.

Депутат зазначив, що "народники" вітають зростаючу співпрацю між Україною і ЄС, зокрема, переговори про зону вільної торгівлі, спрощення візового режиму, співпрацю в енергетиці.

"Але тісніша співпраця вимагає, аби Україна вибрала шлях демократії і верховенства права, боротьби з корупцією і конфліктами інтересів в уряді", - наголосив Хьокмарк.

"Коли ми говоримо про нашу стурбованість, це не для того, аби створити перешкоди для нашої співпраці, а навпаки, аби позбутися їх", - додав депутат.

При цьому він також висловив переконаність у тому, що такі вибори, якими стали останні вибори до місцевих органів влади, не повинні повторитися в Україні.

"Наступні парламентські вибори повинні бути такими ж чесними і прозорими, як вибори при попередній владі", - сказав Хьокмарк.

Під час дводенного візиту делегація групи ЄНП провела зустрічі з лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко, віце-прем`єром Сергієм Тігіпком, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком і спікером парламенту Володимиром Литвином.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування