Журналіста протримали в СБУ 12 годин

Субота, 11 грудня 2010, 21:17

Заступника головного редактора інтернет-видання Фраза протримали в СБУ протягом 12 годин.

Про це повідомив керівник холдингу Фраза Віталій Кустов, передає Телекритика.

9 грудня двоє чоловіків, представившись старшими лейтенантами СБУ Олександром Малтихом та Євгеном Високим, прийшли до квартири пана Баранова, який викликав міліцію і лише після цього йому надали повістку на допит у якості свідка.

О 10-й годині 10 грудня Баранов прийшов на допит за адресою Аскольдовий провулок, 3-А, і пробув на допиті до самого вечора.

Кустов зазначив, що о восьмій вечора 10 грудня він отримав смс-повідомлення від пана Баранова: "Я живий". І після цього журналіст на зв'язок не виходив. Лише зранку стало відомо, що ввечері його відпустили.

Кустов додав, що, за словами Кирила Баранова, сам допит тривав лише півтори години.

"А перебував він там 10 годин. Його весь час чіпляли фальшивими викликами: "От зараз". Але ні - потім. І лише після того, як ми написали про його зникнення, почався якійсь рух щодо допиту. Після цієї хвилі його й відпустили. Бо інакше не знаю, скільки б його ще тримали", - розповів Кустов.

В свою чергу головний редактор видання Олександр Іванов заявив, що вони розцінюють утримання Баранова під час допиту в СБУ протягом близько 8 годин як знущання над людиною і планує звертатись у правоохоронні органи.

У коментарях ТК речник СБУ Марина Остапенко зазначила, що Баранова було викликано на допит у якості свідка до слідчого управління СБУ в рамках кримінальної справи, порушеної ще 2008 року про несанкціоноване втручання в роботу мереж електрозв'язку операторів мобільного зв'язку.

"О 19.45 бесіда з ним була завершена і він залишив приміщення слідчого управління. Всі слідчі дії відбувались виключно у рамках закону", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування