Мельниченко: Литвин і Кучма мають бути притягнуті до відповідальності

Понеділок, 13 грудня 2010, 22:41

Колишній майор Держслужби охорони Микола Мельниченко невисокої думки про професійність СБУ.

Про це він заявив в понеділок в ефірі телеканалу ТВі.

"Якби СБУ була більш професійною, наша країна була б зовсім іншою країною. У 1999 році не захопили б владу незаконно Кучма і його клан, у 2004 році не був би президентом Ющенко, якого, до речі, наші люди не хотіли…", - обмовився майор.

На запитання, яких людей Мельниченко має на увазі, останній уточнив: "наші люди, які за мною стоять".

Водночас, він відмовився назвати конкретні прізвища цих людей.

"Ці люди в погонах. Так, вони працюють у спецслужбах, на керівних посадах. І вони можуть впливати, і не тільки в Україні… Про Мельниченка ви вже чули, а в наступному, 2011 році ви дізнаєтесь інші прізвища тих впливових людей", - заявив майор.

Мельниченко відкинув думку про те, що серед цих впливових людей може бути Євген Марчук: "Євген Кирилович злякався, у нього не вистачило мудрості для того, аби піти із нами до кінця".

Він також зауважив, що у справі, яка починалася касетним скандалом, повинно бути логічне завершення у вигляді вироку суду.

"Або ці "герої" - Литвин і Кучма повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності, або Мельниченко повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності…", - висловив думку колишній співробітник Державної служби охорони України.

Він також додав, що не має сумнівів у прямій причетності Володимира Литвина до справи про викрадення і вбивство журналіста Георгія Гонгадзе: "Я абсолютно переконаний у тому, що саме Литвин інструктував, що потрібно робити Кравченку".

"Литвин хотів пов’язати кров'ю Кучму, оскільки Кучма своїх кардиналів сірих, таких як Литвин, міняв... Незабаром наші люди візьмуться і за Литвина. Якщо почнеться суд, тоді я цій людині не заздрю, тому, що наші люди в погонах до нього дістануться", - додав Мельниченко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News