У міліції вже вирішили, що Найема затримали через вкрадений телефон

Вівторок, 14 грудня 2010, 10:50

Міліція спростовує інформацію про те, що журналіста Мустафу Найема було затримано через східний тип обличчя.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби київської міліції.

"У деяких Інтернет-виданнях з’явилася інформація про затримання відомого журналіста Мустафи Найєма працівниками полку "Беркут" за те, що у нього східний тип обличчя…Таким чином, у відвідувачів Інтернету, які прочитали ці матеріали, могла сформуватися думка, що міліція затримує людей за расовою ознакою", - зазначили у міліції.

Прес-служба заявила, що "інспекція з особового складу ГУМВС України в Києві за фактом доставки Найєма до райуправління проводить службову перевірку".

"Попередньо з’ясовано, що 13 грудня о 17:30 нарядами міліції було отримано інформацію, що на проспекті Свободи якісь чоловік та жінка вчинили пограбування. Зловмисники відібрали у заявниці ювелірні вироби, 300 гривень та мобільний телефон", - йдеться у повідомленні.

У міліції наголосили, що інцидент з журналістом відбувя під час "відпрацювання цього повідомлення співробітниками групи швидкого реагування".

У повідомленні зазначається, що згідно з законом про міліцію, "міліції на виконання покладених на неї обов’язків надається право перевіряти у громадян при підозрі у вчинені правопорушень документи, що посвідчують їх особу", а також "затримувати і тримати у спеціально відведених для цього приміщеннях осіб, які вчинили адміністративні правопорушення...та у необхідних випадках для встановлення особи".

"Бажаючи отримати інформацію про затримання журналіста, деякі журналісти вночі телефонували до відділу зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Києві з запитаннями, "чому його доставлено до міліції лише за те, що він неєвропейської зовнішності", - заявили у міліції.

"У поясненнях наголошувалося, що працівниками міліції при відпрацюванні території, де було скоєно злочини, перевіряються усі підозрілі особи без винятку. При цьому вони не беруть до уваги колір їхнього обличчя. Відтак, звинувачувати міліцію у расизмі щонайменш некоректно", - йдеться у повідомленні.

Водночас, напередодні керівник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук не згадував про злочин, скоєний на проспекті Свободи у Києві, а заявляв, що у Найема перевіряли документи, адже в журналіста "східний тип обличчя".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування