Міліція розповідає, що Найем сам залишив свій телефон на сходах райвідділку

Вівторок, 14 грудня 2010, 11:06

У міліції стверджують, що бійці "Беркуту" не відбирали у журналіста Мустафи Найема мобільний телефон.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби київської міліції.

У повідомленні зазначається, що бійці "Беркуту" "помітили на вулиці Електриків, 26 автомобіль "Міні-Купер", у якому перебували двоє невідомих". "Не виходячи зі службового автомобіля, працівники міліції ліхтариком просвітили салон легковика", - зазначили у міліції.

"З нього одразу вийшов чоловік та попрямував до автопатруля. Міліціонери також вийшли з автівки, відрекомендувалися й попросили пред’явити документи, які б посвідчували особу", - заявила прес-служба.

"У свою чергу, громадянин зажадав отримати пояснення щодо підстав встановлення його особи, а також зазначив, що він є відомою людиною, ведучим однієї з телепрограм", - йдеться у повідомленні.

У міліції наголошують, що "під час цієї розмови з автомобіля вийшла жінка і, за словами співробітників міліції, у грубій формі почала пояснювати їм, що вони не мають права безпідставно перевіряти документи".

"Однак міліціонери полку "Беркут" продовжували наполягати на пред’явленні посвідчення, та попередили, що в іншому випадку громадянина буде доставлено до Подільського районного управління", - повідомила прес-служба.

"Тоді чоловік добровільно погодився прослідувати до відділку міліції, але при цьому зауважив, що у правоохоронців "виникнуть неприємності по службі", - йдеться у повідомленні.

У міліції заявили, що "вже перебуваючи в патрульній машині, чоловік почав голосно розмовляти мобільним телефоном, у зв’язку з чим міліціонери попросили його не користуватися мобільним і покласти телефон біля себе".

"Перед тим, як увійти до приміщення райуправління, він поклав на сходи біля входу свій мобільний телефон, і заявив, що забере його лише тоді, коли працівники міліції вибачаться за свою нетактовну поведінку", - заявили у міліції.

"Начальник київської міліції Олексій Крикун зателефонував до журналіста і, вибачившись, зазначив, що правоохоронці мали усі можливості дізнатися, хто він, ще на місці події. Свої вибачення також принесли двоє працівників полку "Беркут", - йдеться у повідомленні.

"Третій правоохоронець вибачатися відмовився, пояснюючи, що в ситуації, що склалася, діяв відповідно до інструкції, і не вбачає за собою жодних порушень", - заявили у міліції.

Як відомо, сам Найем заявив, що працівники міліції відібрали у нього мобільний телефон та не давали йому можливості відповідати на дзвінки дорогою до райвідділу міліції. Пізніше, за словами журналіста, міліціонера підкинули телефон йому в кишеню.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування