Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майбутній голова Нацбанку не буде самостійним, вважають знавці

Четвер, 23 грудня 2010, 08:12

Сергій Арбузов, запропонований президентом на посаду голови Нацбанку, має бути вдячний за успішну кар’єру своїй мамі.

Про це на умовах анонімності розповів Радіо "Свобода" старий знайомий Арбузова, який є членом "Нашої України".

За його словами, Арбузов досі залишається членом "Нашої України", в яку вступив у 2005 році. "Це йому не заважає, адже він не є публічною людиною", - сказав співрозмовник Радіо "Свобода".

За словами "нашоукраїнця," Арбузов – "звичайна людина".

"В нього матір займалась банківською справою. Ось так він стартував, зробив блискучу кар’єру. Його мама зробила для цього все можливе", - сказав приятель Арбузова.

Нинішній заступник глави Нацбанку і претендент на посаду голови НБУ з молодого віку перебував на керівних посадах: 12 років назад, у свої 22 роки, він очолив відділення "Приватбанку" у місті Костянтинівці Донецької області.

Згодом його наблизили до "Укрбізнесбанку", який пов’язують із родиною Януковичів.

Те, що в декларації про доходи Арбузов вказав більше 150 мільйонів гривень доходів, а також те, що заступник глави НБУ може проводити фінансові операції без ідентифікаційного номера, "нашоукраїнець" вважає зухвалістю і ознакою того, що Арбузов утримує своєрідну "касу" осіб, яким він допомагає

"Це дуже велика сума, щоб так просто взяти і показати її. Скоріш за все, це не його гроші. Просто їх через нього показують", - сказав співрозмовник радіо.

Із призначенням Арбузова головою НБУ у відомстві можуть початися кадрові перестановки, бо він намагається оточити себе "своїми" людьми. Більшість тих, хто працював із Арбузовим у Костянтинівці, він згодом перевів у Донецьк.

"Тобто, він довіряє тільки тим, із ким уже працював", - сказав співрозмовник "Свободи".

Втім, давній знайомий Арбузова вважає, що той на посаді голови НБУ не діятиме самостійно, а лише забезпечить інформованість певних осіб про майбутні дії Нацбанку. Джерело зазначає, що дані про мінімальне коливання курсу означають мільйонні прибутки.

Як відомо, у четвер Верховна Рада розглядатиме подання президента Віктора Януковича про звільнення Володимира Стельмаха з посади голови Нацбанку і призначення на цю посаду Сергія Арбузова, який пропрацював на посаді заступника глави НБУ близько 4 місяців.

Арбузов вважається другом старшого сина президента Олександра Януковича, який у грудні цього року повідомив про намір придбати 100% акцій "Всеукраїнського банку розвитку" (ПАТ "ВБР").

Зараз главою правління цьог банку є мати Сергія Арбузова, Валентина Арбузова. Раніше вона була директором Донецького регіонального управління "Приватбанку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування