Зятя Онопенка хочуть посадити на два місяці

П'ятниця, 24 грудня 2010, 17:17

Печерський райсуд Києва відмовив Генпрокуратурі в арешті колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука на 2 місяці.

Суд прийняв рішення про продовження терміну затримання Корнійчука до 10 днів, повідомив адвокат екс-чиновника Ігор Фомін.

"Сьогодні Печерський райсуд відмовив Генпрокуратурі в арешті, але в той же час продовжив термін затримання на 10 днів до тих пір, поки суду не будуть надані всі необхідні документи. Попередньо до суду було направлене подання ГПУ про арешт Корнійчука на два місяці", - цитує Фоміна "Інтерфакс-Україна".

Адвокат додав, що наступне засідання Печерського райсуду відбудеться 30 грудня 2010 року, в ході якого буде обрано запобіжний захід для Корнійчука, а також буде розглянуто питання законності його затримання Генпрокуратурою.

"Крім того, що ми не згодні з його арештом, в ході засідання суду ми також оскаржили законність його затримання, оскільки вважаємо, що законних підстав для цього не було", - заявив Фомін.

"Я вважаю, що кримінальну справу проти Корнійчука порушено незаконно. Вже двічі за тими ж самими обставинами суди всіх інстанцій, аж до Верховного суду, приймали рішення і визнавали порушення кримінальної справи протиправною", - додав адвокат Корнійчука.

"Ми також вважаємо, що неможливо пояснити звичайними людськими словами факт затримання Корнійчука в день, коли народилася його дочка. Він прямо з пологового будинку приїхав для дачі свідчень у Генпрокуратуру", - уточнив адвокат.

"Слідчий аргументував свої дії тим, що його затримали, оскільки ГПУ вважає, що він буде ховатися від слідства. Які ще потрібні аргументи, коли він прямо з пологового будинку їде на дачу свідчень? І як ще можна переконати слідчого, що він не збирається нікуди ховатися?", - заявив Фомін.

Як відомо, Корнійчук був затриманий 22 грудня після допиту в Генпрокуратурі.

Прес-служба ГПУ повідомила, що проти нього було порушено кримінальну справу за статтею перевищення службових повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки.

Корнійчук очолював фінансову практику фірми "Магістр & Партнери". Обирався до парламенту за списками БЮТ.

З грудня 2007 року по березень 2010 року обіймав посаду першого заступника міністра юстиції в уряді Юлії Тимошенко.

Очолює Українську соціал-демократичну партію з 2006 року, після того, як колишній голова партії, тесть Корнійчука Василь Онопенко став головою Верховного суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування