"Чистити" ВУЗи Табачнику сказав Янукович

Субота, 25 грудня 2010, 17:39

Міністр освіти Дмитро Табачник стверджує, що не звільняв жодного ректора вищого навчального закладу, а "лише з кількома не продовжив контракт".

"У нас є три випадки в Україні, коли ректори знищили студентські стадіони - грубо кажучи, спиляли, приватизували. І з жодним з таких ректорів я працювати не буду. Мова йде про Одеський національний університет ім. Мечникова, Київський національний університет технології і дизайну. А третій "орел" піде на вихід в січні", - сказав Табачник, повідомляє Лігабізнесінформ із посиланням на УНІАН.

За його словами, підтримку своїх дій він отримав від президента Віктора Януковича.

"Віктор Федорович сказав: слава Богу, що вузи не на Львівщині чи Прикарпатті, а то знову б тобі пришили політику", - зазначив Табачник.

"Політики тут немає, є моніторинг якості освіти, стану збереження та примноження матеріально-технічної бази державних навчальних закладів. З тими, хто розкрадає, руйнує профільність університету під виглядом боротьби за абітурієнтів, незалежно від географічного місця розташування, ми працювати не будемо", - запевнив міністр.

Щодо конфлікту з Києво-Могилянською академією він сказав:

"Як я повинен чинити, якщо академія приносить мені правила, де прописаний усний іспит з англійської мови, що заборонено відповідно до умов прийому до вищих навчальних закладів? Умови для державних і недержавних закладів повинні бути однаковими".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News