ЛУЦЕНКО ЗАТРИМАНИЙ У СПРАВІ ПРО ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА

Неділя, 26 грудня 2010, 17:36

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко затриманий у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Відповідна заява розміщена на офіційному сайті "Народної самооборони".

"Вітаю Віктора Андрійовича Ющенка з тим, що на шостий рік розслідування справи його отруєння в справі нарешті з'явився затриманий", - заявив політик.

"Думаю, що в нинішній політичній ситуації абсолютно логічним є той факт, що ним виявився колишній міністр внутрішніх справ Луценко", - заявив екс-чиновник.

"Тим більше, не повинен дивувати той факт, що за категоричної відмови приходити по повістках в прокуратуру самого потерпілого Ющенка, а також низки свідків, включаючи і Януковича, слідство ГПУ, використовуючи 11 бійців спецназу СБУ, доставило в слідчий ізолятор саме Луценка", - зазначається в заяві.

Луценко повідомив, що "характерною деталлю, яка свідчить про повноту абсурду, є обгрунтування мого затримання - я нібито можу продовжувати скоювати інкриміновані мені посадові злочини (і це при тому, що я вже рік не обіймаю посаду міністра), а також створювати небезпеку для суспільства".

"Для мене очевидним є політичний характер цього та інших репресивних справ проти опонентів нинішньої влади", - заявив політик.

"Сьогоднішнє моє затримання стало черговим доказом політики залякування суспільства і терору проти опозиції в Україні", - додав Луценко.

Як відомо, 18 грудня Луценко заявив, що його намагаються "прив’язати" до справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

"Піду давати свідчення лише після здачі крові самим потерпілим. Якщо він ігнорує повістки, чому в його справі мають допитувати мене?", - сказав політик.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування