Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третина українців не підтримують жодну політсилу

Середа, 29 грудня 2010, 19:25

Більше 36% українців не підтримують жодну з політичних сил.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка та Центром "Соціальний моніторинг" з 27 листопада по 8 грудня.

Якби вибори проходили в грудні, 14% опитаних однозначно не брали б у них участі.

Ще 11% проголосували б проти всіх (в реальності таких виборців значно менше - на останніх парламентських виборах їх було 2,73%) і ще 11% не визначилися за кого голосувати.

Тобто, більше третини електорату зараз не підтримує жодну політичну силу.

Соціологи пояснюють це, зокрема тим, що люди втомилися від постійного занурення в політичні події і знаходяться в передноворічному настрої.

Згідно з результатами опитування, до парламенту пройшли б Партія регіонів, "Батьківщина", "Фронт змін", "Свобода", "Сильна Україна" і Компартія.

У рейтингу партій першість продовжує утримувати Партія регіонів, яку підтримують 27% опитаних.

Серед тих, хто взяв би участь у виборах, якби вони проходили в найближчу неділю, цей показник становить майже 36%.

Другу позицію зберігає за собою партія "Батьківщина", яку підтримують 11% (15% серед тих, хто визначився і прийшов би голосувати).

"Фронт змін" підтримують 11% (8,9%), "Свободу" - 5,2% (6,8%), "Сильну Україну" - 4,8% (6,3%) і Компартію - 3,87% (4,9%).

Не підтримали б жодну з партій 10,6%.

У порівнянні з аналогічним дослідженням, проведеним в кінці минулого року, рейтинг Партії регіонів знизився на 6%, партії "Батьківщина" - на 7%.

Рейтинги "Фронту змін" і Компартії за підсумками року залишаються без змін.

Як наголошується в прес-релізі, значний крок з точки зору подолання прохідного бар'єру зробила "Свобода": з 1,4% до 5,2%.

Опитування проводилося у всіх областях України, Криму та Києві. Було опитано 2109 респондентів. Стандартні відхилення становлять 1,31% -2,18%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента. Рівень досягнення респондентів - 65%.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування