Герман порадила європейцям звикати, що в Україні все буде "по-іншому"

Четвер, 30 грудня 2010, 13:30

Європейським політикам слід звикати до того, що в Україні за порушення закону будуть відповідати всі, незалежно від політичної приналежності.

Про це заявила заступник голови адміністрації президента Ганна Герман, коментуючи ЛІГАБізнесІнформ критику з боку Європейської народної партії про те, що в Україні переслідують опозицію.

"Якщо ти зловживаєш службовим становищем у Європейській народній партії, то невже там будуть це вважати політичним переслідуванням? Звичайно, ні. У Європі цих стандартів дотримуються", - зазначила вона.

"Тож європейські політики теж повинні звикати, що в Україні буде дотримуватися закон. І всі тут будуть відповідати за законом. Жодних більше подвійних стандартів не буде", - заявила Герман.

Вона наголосила, що "свобода й демократія - це відповідальність".

"Якщо в адміністрації президента хтось порушить закон, то відповідатиме так само, як і всі", - запевнив заступник голови адміністрації президента.

"Ми будуємо імідж нашої країни як країни, де за порушення закону потрібно відповідати. 20 років живе Україна - її розкрадали зі страшною силою й ніхто за це ніколи не відповідав. Але тепер такої практики більше не буде. Якщо ти крав, порушував закон - будеш відповідати. І згодом до цього всі звикнуть, зрозуміють, що не треба шукати тут ніякої політики", - запевняє Герман.

За її словами, "немає жодної різниці, яку посаду ти обіймаєш".

"Якщо ти порушуєш закон - будеш відповідати. Не треба бігати по закордонах і кричати там про політичні переслідування. Ніхто нікого за політику не переслідує. Але за порушення законів тепер будуть відповідати всі", - сказала Герман.

"Це жорстка відповідь. Але Україна повинна звикати до того, що влада дається не для того, щоб своїх шоферів підвищувати. Влада для того, щоб ти служив людям. Не порушуй закон – не буде чого боятися", - заявила вона.

Як відомо, раніше в Європейській народній партії повідомили, що обурені зростанням в Україні тиску влади на опозицію й кримінальні переслідування опозиційних лідерів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування