Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ: РосУкрЕнерго йде з українського ринку

Вівторок, 7 грудня 2010, 11:01

Компанія РосУкрЕнерго йде з газового ринку України.

Про це заявив співвласник компанії Дмитро Фірташ в інтерв'ю "Фокусу".

За його словами, укладання угод між Нафтогазом, Газпромом і РосУкрЕнерго стало стратегічною перемогою України.

"За його словами, після повернення РосУкрЕнерго газу в обсязі 12,1 мільярдів кубометрів, компанія погасила борг перед Нафтогазом у розмірі $1,7 мільярда і перед Газпромом в розмірі $810 мільйонів", - пише видання.

"Крім того, Нафтогаз отримав $450 мільйонів за послуги з транзиту і зберігання газу РосУкрЕнерго, який був вилучений урядом Тимошенко і який компанія не могла використовувати протягом майже двох років", - йдеться у публікації.

Таким чином, як стверджує Фірташ, Україна після підписання угод отримала від РосУкрЕнерго $2,15 мільярдів. Природний газ в обсязі 12,1 мільярдів кубометрів проданий Газпрому і буде експортований компанією Газекспорт для своїх клієнтів у Європі.

"У той же час Нафтогаз закупив у Газпрому необхідні обсяги газу за пільговою ціною $230 за тисячу кубометрів", - пише видання.

Крім того, підписані угоди терміном на п'ять років між Нафтогазом і Газпромом про транзит газу по території України в обсязі по 112 мільярдів кубометрів щорічно. За послуги транзиту Газпром вніс часткову передоплату.

"Газовий баланс України збережений. Україна отримала велику суму грошей. НАК не поніс ніяких втрат - Україна отримала найдешевший газ. При цьому Україна отримала ще оплату за ПСГ і гарантований транзит на 5 років по 112 мільярдів кубометрів газу - те, чого не змогла добитися Тимошенко у своїх газових контрактах", - сказав Фірташ.

"Я вважаю, це ідеальна угода для України", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...