Росія і Україна ігнорують Нобеля за однаковою схемою

Вівторок, 7 грудня 2010, 16:42

Відсутність російського посла на церемонії вручення Нобелівської премії миру не носить політичного характеру.

Про це РИА Новости заявив радник посольства Росії в Осло Володимир Ісупов.

"Причина проста: посла просто не буде в цей момент в Норвегії. У нього ця поїздка була запланована давно, так збіглося. Жодної політичної ситуації тут немає", - сказав Ісупов.

Як пояснив радник посольства, В'ячеслав Павловський був призначений на посаду російського посла в Норвегії в липні 2010 року, тому на найближчий час у нього заплановано дуже багато поїздок.

Як відомо, українське МЗС також заявило, що відсутність представника України на церемонії вручення премії миру не носить політичного характеру, а пов'язана лише з тим, що посол України в Норвегії буде в цей день у Києві, на нараді послів.

Водночас на 10 грудня наради послів не заплановано. Вона відбудеться 14-15 грудня.

Нобелівська премія миру за 2010 рік була присуджена 54-річному китайському правозахиснику Лю Сяобо за "тривалу ненасильницьку боротьбу за фундаментальні права людини в Китаї".

Китайська влада закликала бойкотувати церемонію вручення премії миру.

На офіційному сайті Нобелівської премії миру сказано, що Україна - одна з 19 країн, які відхилили запрошення "з різних причин".

Крім України, відмовилися Росія, Казахстан, Колумбія, Туніс, Саудівська Аравія, Пакистан, Сербія, Ірак, Іран, В'єтнам, Афганістан, Венесуела, Філіппіни, Єгипет, Судан, Куба і Марокко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування