Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров хоче зекономити мільярд на чиновниках

Середа, 8 грудня 2010, 09:48

Показник інфляції на наступний рік складе не більше 8,9%.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров, коментуючи проект бюджету на наступний рік, розроблений урядом.

"Зараз у нас є всі можливості для того, щоб вперше за останні 7 років завершити 2010 рік з інфляцією нижче 10%", - зазначив він.

"У 2011 році ця динаміка буде закріплена. Цільовий орієнтир індексу споживчих цін – не більше 8,9%", - заявив Азаров.

За словами прем’єра, уряд також має намір скоротити дефіцит бюджету до 3% та на 23% скоротити загальнодержавні витрати. "В тому числі за рахунок адмінреформи", - додав він.

Прем'єр заявив, що витрати на утримання органів державної влади у порівнянні з 2010 роком зменшаться на понад мільярд гривень, "на 30% скоротиться обсяг державних запозичень, зменшиться обсяг державних гарантій".

"Завдяки тому, що ми наводимо лад у Пенсійному фонді, у наступному році зменшується потреба в його підтримці з держбюджету, а проведення пенсійної реформи скоротить дефіцит Пенсійного фонду на третину", - зазначив Азаров.

За його словами, майже на 1 мільярд гривень збільшені видатки на охорону здоров'я, 600 мільйонів гривень додатково спрямовуються на охорону навколишнього середовища, а 500 - на духовний і фізичний розвиток.

"Ми продовжуємо заплановане збільшення розміру прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати", - зазначив прем’єр.

Крім того, а його словами, більше ніж у 1,5 рази збільшується допомога при народженні дитини і, зважаючи на необхідність підтримки найбідніших верств населення, приблизно на 20% збільшується ресурс на субсидування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування