Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов не хоче, щоб вештались люди з автоматами, а блогери читали про напалм

П'ятниця, 14 січня 2011, 11:59

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає законними перевірки в оселях письменниці Марії Матіос та блогера Олени Білозерської.

Про це він заявив під час години уряду у Верховній Раді.

Так, прихід міліції до Матіос Могильов пояснив тим, що та образила народного депутата.

"На думку народного депутата, вона образливо висловилась. Він написав в прокуратуру заяву. Прокуратура направила нам заяву опитати цю громадянку, відому поетесу", - заявив Могильов.

Після цього міліція прийшла на квартиру Матіос, але виявилось, що вона там не живе.

"Які переслідування? Це ви роздуваєте мильну бульку з нічого", - обурився міністр.

Щодо обшуків у Білозерської, то міністр нагадав, що в лютому минулого року на її сайті першим з'явилося відео про те, як димовими шашками закидали магазин у Києві.

У січні цього року, коли пляшку з запальною сумішшю кинули у "житловий будинок", де знаходився офіс Партії регіонів, відео теж першим з'явилось у Білозерської, вказав Могильов.

"Закономірно з'ясувати, звідки в неї матеріали? Ні? У Кримінальному кодексі немає окремої статті щодо журналіста, а написано, що міліція має встановити всіх осіб, які можуть знати про це", - сказав Могильов.

"Ми вилучили у неї інструкції, як готувати напалм. Це ми куди зайдемо з такою демократією?", - запитав він.

Щодо затримування в Івано-Франківську (представників "Тризуба"), то Могильов заявив, що у затриманих вилучили автомат та револьвер.

"А другий затриманий був засуджений у Харкові за крадіжку 8 автоматів з військової частини. Там вся ця компанія однакова. Ви що хочете, щоб по країні тинялися люди з автоматами?", - запитав міністр.

 Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування