Чехія: не можна виключати, що справа проти Данилишина політична

П'ятниця, 14 січня 2011, 16:39

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин переслідується в Україні за здійснення своїх політичних прав і свобод.

Про це йдеться у рішенні Міністерства внутрішніх справ Чехії щодо надання політичного притулку Данилишину, текст якого має Українська правда.

"Після оцінювання даних, наданих заявником та їх порівняння із даними про країну походження, адміністративний орган зробив висновок, що у своїй країні заявник переслідується за здійснення своїх політичних прав та свобод, згідно § 12, літера а) закону про надання політичного притулку, та що йому необхідно надати політичний притулок", - говориться в тексті.

В документі зазначається, що розглядаючи заяву Данилишина, адміністративний орган, у першу чергу, обґрунтовувався на його свідченнях, та лише після цього – на інформації, з’ясованій протягом проведення адміністративного розслідування політичної ситуації та безпечності, а також стану дотримання прав людини в Україні.

"А саме, базувався на повідомленні МЗС США про дотримання прав людини в Україні за 2009 рік від 11.03.2010 року, на даних Міністерства іноземних справ Чеської Республіки, на Повідомленні організації Freedom House "Свобода у світі – Україна" за 2009 рік та на актуальних даних, що стосуються ситуації в Україні", - сказано в документі.

"Враховуючи сучасну ситуацію в Україні не можна виключати того, що кримінальна справа проти заявника мотивована політично, як плата за його попередню політичну діяльність, або шляхом криміналізації його особи влада намагається обмежити його можливу подальшу політичну діяльність", - додається в рішенні.

В документі зазначається, що рішення міністерства можливо оскаржити протягом 15 днів з моменту його отримання через крайовий суд того краю, у якому після оголошення рішення іноземному громадянину дозволяється проживати.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...