"Репортери без кордонів": Дії міліції становлять серйозну загрозу свободі ЗМІ

Субота, 15 січня 2011, 10:40

"Репортери без кордонів" засуджують обшук журналістки і блогера Олени Білозерської.

Про це йдеться у прес-релізі цієї організації, повідомляє УНІАН.

"Репортери без кордонів" навели статтю 17 закону "Про державну підтримку ЗМІ і соціальний захист журналістів", яка визначає, що "службова діяльність журналіста не може бути підставою для його арешту, затримання, а також вилучення... матеріалів і технічних засобів, якими він користується у своїй роботі".

В повідомленні також йдеться, що Білозерській, чий будинок уже двічі обшукували минулого року, не дозволили навіть зателефонувати адвокату під час цього обшуку, який продовжувався більше шести годин.

Її батьків допитала міліція зранку під час обшуку, а саму її було допитано увечері того ж дня.

Нарешті, міліція погодилась повернути журналістці її мобільний телефон, принтер, і сканер, але у них досі знаходяться її комп’ютери, фото- та відео-камери, зазначають "Репортери без кордонів".

"Ми глибоко шкодуємо що з Білозерською знову поводяться як з підозрюваною, коли вона лише інформувала суспільство як журналіст", - заявляють "Репортери без кордонів".

"Ми закликаємо українську міліцію поважати закон і повернути журналістці її професійне обладнання. Їхні дії становлять серйозну загрозу свободі ЗМІ, і, здається, направлені на залякування журналістів і заохочення їх до самоцензури", - наголошується в повідомленні.

Як відомо, обшук у Білозерської було проведено у рамках розслідування підпалу київського офісу Партії регіонів 31 грудня.

Білозерська, опубліувала у своєму блозі викладене на Youtube відео, на якому видно, як двоє молодих людей кидають пляшку із, швидше за все, коктейлем Молотова, у вікна будівлі. Водночас Білозерська засудила цей напад.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News