Путін може опинитися у чорному списку Європарламенту

Понеділок, 17 січня 2011, 08:25

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін може опинитися в чорному списку Європарламенту через причетність до справи Михайла Ходорковського.

Про це депутат Європарламенту, член підкомітету з прав людини Христина Оюланд повідомила в інтерв'ю журналу "The New Times", передає "Эхо Москвы".

За її словами, санкції у вигляді арешту рахунків і заборони на в'їзд у країни Євросоюзу можуть бути уведені не лише проти чиновників середньої руки, які мають стосунок до другої справи "ЮКОСа", але й до Володимира Путіна та його заступника Ігоря Сечина.

Як зазначила депутат, поки що такого "чорного списку" не існує, він буде складений після всебічного аналізу ситуації й з'ясування, хто саме причетний до переслідування фігурантів справи "ЮКОСа".

Крім судді Віктора Данилкіна там можуть опинитися слідчі, прокурори та інші судді.

За словами Оюланд, Європа не зупиниться ні перед чим, щоб права людини в Росії дотримувалися.

Водночас, спікер Держдуми РФ Борис Гризлов вказує, що вирок Михайлові Ходорковському та Палтону Лебедєву поки не набув чинності, а отже, це "політичні інсинуації" з боку Європарламенту, а зовсім не боротьба за права людини.

Раніше подібні санкції обговорювалися у відношенні тих, хто причетний до смерті в СІЗО юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.

"Чорний список" був складений американським сенатором Бенджаміном Кардином.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News