МЗС: у функції російського генконсула не входить пропаганда

Понеділок, 17 січня 2011, 17:03

Український народ знає, як вшановувати переможців Великої вітчизняної війни без підказок іноземних дипломатів.

Про це заявив керівник інформаційного департаменту МЗС України Олег Волошин коментуючи "Українській правді" заяву генконсула Росії у Львові Євгена Гузєєва.

"Український народ і українська влада вшановують подвиг переможців у Великій вітчизняній війні і робили це, і будуть це робити, і знають, як це робити без підказок іноземних дипломатів", - зазначив він.

"У функції дипломатичних представників іноземних держав в Україні, як і в будь-якій іншій державі, не входить питання пропаганди. Вони можуть, безумовно, популяризувати свою країну, але жодним чином не пропагувати якісь стратегічні чи геополітичні ідеї", - заявив Волошин.

За його словами, "ця позиції стосовно діяльності пана Гузєєва вже доводилася до російської сторони". "МЗС буде й далі уважно відстежувати його діяльність і відповідним чином реагувати", - додав дипломат.

Водночас Волошин заявив, що "МЗС ще у грудні реагував на трактування відповідних резонансних висловлювань прем'єра Росії Володимира Путіна".

За його словами, тоді МЗС наголошував, що "перемога у Великій вітчизняній війні є перемогою всіх без винятку народів СРСР".

"Важливо, що таку саме позицію на своїй нещодавній прес-конференції повторив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров", - додав дипломат.

Як відомо, раніше Гузєєв заявив, що Львівська облрада зумисно спотворила заяву Путіна щодо внеску України у перемогу в Другій світовій війні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування