Ахметов і сумісники знову перемогли у конкурсі "прогульники року"

Вівторок, 18 січня 2011, 15:01

Віце-спікер Микола Томенко заявляє, що 17 депутатів на минулій сесії не були присутніми на жодному засіданні парламенту.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, повідомляє УНІАН.

За словами Томенка, серед тих, хто без поважних причин пропустив всі пленарні засідання і жодного разу не взяв участі у поіменних письмових реєстраціях, 12 "регіоналів":

Рінат Ахметов, Геннадій Васильєв, Андрій Веревський, Василь Горбаль, Микола Джига, Григорій Ілляшов, Сергій Кий, Олександр Лєщинський, Володимир Мальцев, Дмитро Саламатін, Василь Стельмашенко, Юрій Чертков.

Серед прогульників двоє БЮТівців – Іван Куровський та Антон Яценко, двоє позафракційних – Олександр Буряк, Євген Сігал - та один із фракції КПУ - Ігор Калетнік.

Водночас Томенко наголосив, що відповідно до Трудового кодексу, депутати, які не відвідали жодного засідання, про що свідчить відсутність їх письмової реєстрації, не повинні були б отримувати зарплату.

Він зазначив, що окремі з цих депутатів "потрійно завинили перед парламентом і народом", оскільки були сумісниками, не з’являлися на жодному засіданні, але, в той же час, їхні картки голосували разом з "лінією партії".

Разом з тим Томенко підкреслив, що 20 депутатів не пропустили жодного пленарного засідання без поважних причин.

Серед них - спікер Володимир Литвин, перший віце-спікер Адам Мартинюк та сам Томенко.

Як відомо, у Верховній Раді працює 12 сумісників.

Серед них уже довгий час: представники Партії регіонів Геннадій Васильєв, Володимир Демішкан, Микола Злочевський, Микола Джига, Григорій Ілляшов, Дмитро Саламатін, представники Компартії Ігор Калетник і Народної партії Микола Шершун.

Також суміщають посади з депутатським мандатом у порушення закону голова Вищого спецсуду з розгляду кримінальних і цивільних справ, "регіонал" Леонід Фесенко, новий мер Кременчука Олег Бабаєв (БЮТ) і мер Ялти Олексій Боярчук (Партія регіонів).

Ще одним сумісником став депутат від НУНС Владислав Каськів, якого президент призначив головою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України.

Василь Горбаль, який донедавна суміщав депутатський мандат із обов’язками голови Львівської обласної держадміністрації, 21 грудня був звільнений з тієї посади і планує повернутися до роботи в парламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...