Тимошенко не хоче об'єднуватися з політиками, які "їдять з різних корит"

Вівторок, 25 січня 2011, 11:25

Лідер БЮТ і партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що вимога об'єднання опозиційних сил - це маніпуляція і шлях у глухий кут.

Як сказала вона в інтерв'ю для "Главное", питання, чому опозиція не об’єднується, - це "одна з маніпулятивних технологій, які на даний момент нав’язують суспільству".

"По-перше, справжня демократія - це справжня конкуренція. Чим більше гравців, тим у людей більше вибір. Тому не потрібно боятися багатопартійної системи. Двопартійна система значно обмежує людей у можливості вибору й значно обмежує зростання молодих партій і молодих лідерів", - заявила Тимошенко.

"По-друге, а хто ж є опозицією у дійсності?", - поцікавилася вона.

"За допомогою маніпулятивних технологій олігархічні клани, тобто нинішня влада, видає за опозицію зовсім не опозиційні політичні сили. Фальшиву опозицію фінансують, вона існує в рамках спеціальних домовленостей, у неї є право "лаяти господаря", - заявила лідер "Батьківщини".

"Усе це в комплексі створює ілюзію наявності декількох опозиційних партій. Вимога об'єднатися, яка озвучується публічно, у сутності веде у глухий кут, із якого немає виходу", - вважає вона.

На уточнююче запитання, чи означає це, що "Батьківщина" на парламентських виборах буде розраховувати лише на свої сили, Тимошенко сказала:

"Не потрібні оманливих цілей - усі, хто хотів об'єднатися, насправді уже давно об'єдналися. А всі, хто хоче виконувати функцію розколу демократичних, патріотичних сил - її виконують. Причому не безкоштовно".

За її словами, "завдання номер один сьогодні - це об'єднання суспільства".

"Потрібно не політиків об’єднувати, які, вибачте, їдять із різних корит, де кожне корито, поставлене перед політиком, не безкоштовне й існує в комплексі з низкою зобов'язань. Потрібно об’єднувати народ – ось у чому суть!", - завила Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування