Герман вже вирішила, що проект Табачника треба обговорити

Понеділок, 31 січня 2011, 13:01

Підготовлений Міносвіти законопроект про вищу освіту потребує всенародного обговорення.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"У нас є дискусія (з міністром освіти Дмитром Табачником). Є різні підходи до концепції реформ в освіті. Я думаю, що потрібно провести всенародне обговорення, заслухати на Громадській гуманітарній раді наявні концепції і прийти до спільного рішення", - сказала Герман.

Вона, зокрема, зазначила, що запропоновані реформи не повинні призвести до підвищення оплати за навчання.

"І ми, дійсно, не можемо приймати рішення, які будуть обмежувати студентське самоврядування та занижувати статус або рейтинг провідних українських вищих навчальних закладів", - зазначила Герман.

За її словами, "це нормально, коли висловлюються різні думки".

"Наприклад, у нас в парламенті зареєстрований законопроект Юрія Мірошниченка, який також концептуально відрізняється від того, що пропонує Табачник", - сказала чиновниця.

"Тому потрібно спокійно все це розглядати, спокійно приймати рішення, таке, яке було б вигідно, в першу чергу, студентам, вузам, і яке спрямоване на виконання президентської програми, мета якої - вивести ряд українських вищих навчальних закладів у список найбільш рейтингових у світі", - заявила Герман.

Як відомо, раніше Герман заявила, що президент Віктор Янукович не підтримає запропоновану Табачником реформу системи освіти і додала, що готова пожертвувати своєю посадою заради того, щоб міністром освіти був не Табачник, а хтось інший.

У свою чергу Табачник натякнув, що Герман слід піти у відставку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування