Янукович забув привітати з Різдвом греко-католиків?

Субота, 8 січня 2011, 09:55

Президент Віктор Янукович привітав з Різдвом лише православних християн.

Так він у своєму різдвяному вітанні, яке поширила прес-служба глави держави, зазначив: "Я щасливий, що в ці хвилини ми разом, увесь православний світ, славимо дитя Господнє і з вірою та любов’ю дивимося в перспективу нового року".

Водночас Янукович не привітав 5 мільйонів українських греко-католиків, які теж святкують Різдво за юліанським календарем.

Як зазначає Радіо Свобода, "Українська греко-католицька церква офіційно не відреагувала на слова президента". "Водночас греко-католицький священик отець Михайло вважає, що різдвяне привітання Януковича могло образити багатьох людей", - йдеться у публікації.

"Наш президент часто забуває й про інші категорії своїх співвітчизників, не лише про віруючих. Такі моменти трапляються в його висловлюваннях, в діях. Це образливо. Що стосується греко-католиків, то такого було багато", - сказав він.

"Такі дії не сприяють миру і злагоді у суспільстві. Президент мав би бути центром миру і злагоди. Можливо, він цього не розуміє, можливо, його хтось веде до цього", – заявив отець Михайло.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News