МВФ і уряд думають, як заткнути бюджетну дірку

Вівторок, 15 лютого 2011, 11:27

Місія Міжнародного валютного фонду погодила графік "більш поступового" підвищення тарифів на газ в Україні.

Про це йдеться у заяві глави місії фонду Таноса Арванітіса у вівторок за підсумками її двотижневої роботи в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також зараз ведеться робота над визначенням компенсаційних бюджетних заходів з метою покриття загального дефіциту (держбюджету і НАК "Нафтогаз") у розмірі 3,5% ВВП в 2011 році.

"Обговорення цих заходів буде тривати протягом кількох тижнів з метою представлення результатів перегляду програми раді директорів МВФ", - йдеться у заяві.

За словами Арванітіса, показники розвитку економіки України у 2010 році виявилися краще очікувань, при цьому економічне зростання перевищило 4% за рахунок збільшення обсягів експорту і відновлення інвестицій і приватного споживання.

"Запроваджувана за підтримки угоди stand by економічна програма влади в цілому рухається в правильному напрямку, і нами досягнуті домовленості щодо більшості стратегічних питань, які будуть забезпечувати виконання завдань програми на 2011 рік", - заявив Арванітіс.

Він додав, що вживаються заходи з підтримки середньострокової податково-бюджетної консолідації. "Як очікується, у березні вступить в силу закон про пенсійну реформу, а впровадження адміністративної реформи триває", - зазначив глава місії.

Арванітіс також назвав адекватними принципи проведеної грошово-кредитної політики, вказавши на той факт, що інфляція впевнено зменшилася до рівня в 8,2%, наближаючись до цільових показників НБУ.

"Наші обговорення в цій сфері зосередилися на заходах, спрямованих на посилення операцій в рамках грошово-кредитної політики, розвиток ринку національної валюти, поліпшення принципів здійснення операцій з іноземною валютою і подальше зміцнення фінансового сектору", - заявив глава місії.

За його словами, представники влади ще раз підтвердили, що ставлять перед собою мету досягти міцного економічного зростання в середньостроковій перспективі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування