Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Хвиля протестів докотилась до Лівії

Середа, 16 лютого 2011, 14:16

Сотні протестантів вийшли на вулиці у другому за величиною місті в Лівії – Бенгазі.

Причиною протестів став арешт правозахисника. Між демонстрантами та поліцією сталися сутички.

Протестувальники зібрались зранку в середу перед поліцейською дільницею та вигукували , антиурядові гасла в тому числі проти "корумпованих керівників країни".

Поліція використали сльозогінний газ та жорстко розігнала протестувальників, повідомляє Al Jazeera.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що демонстранти кидали каміння і саморобні бомби в поліцейських. За їхніми даними, 14 осіб були поранені. Кілька протестувальників були затримані поліцією.

Водночас державне телебачення Лівії повідомило про акції на підтримку лівійського лідера Муаммара Каддафі в столиці Тріполі та кількох інших містах.

Каддафі перебуває при владі в Лівії понад 40 років.

Також в середу продовжились акції протесту у Бахрейні, де протестанти зайняли центральну площу столиці – Маанама. Демонстранти вимагають політичних реформ, покращення прав людини. Вони відмовляються розходитись, не зважаючи на те, що король вибачився за смерть двох протестувальників у сутичках з поліцією.

протести в Бахрейні. фото CNN 

В Ірані та Ємені також продовжились сутички між провладними демонстрантами та опозицією.

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад назвав організаторів цієї акції "ворогами" і заявив, що вони не досягнуть своєї мети. Раніше провладні депутати вимагали смерті для лідерів опозиції.

Як відомо, після вдалих революцій в Тунісі та Єгипті, акції протесту відбулися в Алжирі, Ємені, Бахрейні, Ірані. Також в Йорданії та Палестині було змінено уряди

Українська правда



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування