Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-президент ЄП хоче почути, чому Тимошенко не пустили до Брюсселя

Середа, 2 лютого 2011, 08:41

Колишній президент Європарламенту Ханс-Герт Пьоттерінг хоче почути, чому лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко не пустили до Брюсселя.

Про це він заявив кореспонденту УНІАН у Брюсселі на урочистому зібранні з нагоди 50-річчя Асоціації європейських студентів-демократів.

"Мені дуже шкода, що Юлія Тимошенко не була тут, вона була запрошена. Я хочу знати причини, з яких їй заборонили приїхати до Європи", - сказав колишній президент Європарламенту.

Він зауважив, що у сучасній Європі має бути свобода пересувань для всіх громадян, у тому числі для всіх політиків.

"Мені дуже шкода, що Тимошенко було заборонено прибути сюди, і ми наполягаємо на тому, щоб знати причини: чи є тут політичне підґрунтя, чи це виключно юридичне питання, чи є політичний вплив на юриспруденцію в Україні", - сказав Пьоттерінг.

Він зазначив, що на це питання мали б відповісти ті, "хто не дали можливості Тимошенко", приїхати до Брюсселя.

Як відомо, Генеральна прокуратура 31 січня відмовила Тимошенко у можливості відвідати Брюссель, де вона планувала провести ряд зустрічей, зокрема, з президентом Європарламенту Єжи Бузеком.

Слідчий мотивував свою відмову тим, що на вказаний час призначені слідчі дії у справі. Крім того, у ГПУ нібито є оперативні дані про те, що Тимошенко планувала скористатися поїздкою за кордон, щоб залишити Україну і ухилитися від слідства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування