Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко поскаржиться на наші суди у Європі

П'ятниця, 25 лютого 2011, 12:12

Адвокат Юрія Луценка збирається оскаржити в Європейському суді з прав людини рішення Апеляційного суду Києва, яким Луценко залишений під вартою.

Про це адвокат Ігор Фомін заявив журналістам у п'ятницю, після засідання Апеляційного суду Києва, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Зараз ці рішення судів - як Печерського, з якого прямо буде видно, що є пряме порушення права на захист, оскільки справа розглядалася без адвоката обвинувачуваного, так і сьогоднішнє рішення Апеляційного суду, якому, як виявилося, не потрібен сам скаржник для того, щоб ухвалювати рішення, - все це буде спрямоване до Європейського суду з прав людини для того, щоб підтримати нашу позицію", - сказав він.

Захисник екс-міністра внутрішніх справ вважає, що Європейський суд із прав людини повинен розглянути цю справу в першочерговому порядку й зафіксувати факт порушення права на захист і факт незаконного утримання Луценка під вартою.

Як відомо, засідання Апеляційного суду Києва 25 лютого проходило без Луценка - заява екс-міністра внутрішніх справ про бажання бути присутнім на засіданні в суд нібито не надходила.

Апеляційна інстанція залишила без змін рішення Печерського районного суду Києва від 16 лютого поточного року про продовження терміну перебування під вартою Луценка.

Луценко перебуває в СІЗО з 26 грудня минулого року.

Йому пред’явлено остаточне обвинувачення в заволодінні держмайном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, перевищенні службових повноважень, яке призвело до тяжких наслідків, а також у зловживанні владою і службовим становищем, яке завдало суттєвої шкоди правам громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування