"Юра Єнакієвський" заявив, що живе на відсотки

П'ятниця, 4 лютого 2011, 12:15

Депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко заявив, що на його банківських рахунках є 7-8 мільйонів доларів США.

Про це він сказав в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

"Офіційно на банківських рахунках у мене $7 мільйонів або $8 мільйонів. Я отримую відсотки, на ці гроші і живемо", - сказав Іванющенко.

Відповідаючи на питання, як він заробив свій перший мільйон, депутат сказав: "У той час це можна було зробити неважко, живучи в такому індустріальному центрі. Але спочатку я разом з батьком працював на шахті".

"Потім за станом здоров'я пішов і почав займатися бізнесом. Займався купівлею-продажем металу. Я зі звичайної шахтарської родини. Батько працював на шахті, мама - на хлібозаводі", - заявив Іванющенко.

Регіонал спростував інформацію про те, що свій бізнес він починав із металу з відвалів: "Відвалами я ніколи не займався. Це не моє, і для мене це несолідно. Те, що пишуть, - це чиста брехня".

Однак він заявив, що мав відношення до підприємства "Єнакіївський коксохімпром": "Так, я дійсно мав відношення до цього підприємства. Все почалося давно, на початку 1990-х. Тоді цей завод вмирав. Пам'ятаю, до того як ми його купили, зарплату робочим платили горілкою та ялинками".

"У той час заводи вже нікому не були потрібні. У господарів Єнакіївського металургійного заводу був новий завод у Горлівці. Коксу тоді було більш ніж достатньо, тому Єнакіївський коксохімпром вони зупинили", - сказав Іванющенко.

"Але для міста залишитися без цього підприємства було рівносильно смерті. Тому ми з партнерами вирішили купити завод і відновити його. Почали робити кокс, віддавати його на металургійний завод, потім брати метал і продавати його", - розповів він.

Коментуючи інформацію про те, що Іванющенко взяв під контроль Родовід-банк, регіонал сказав: "Родовід-банк - це державний банк". У той же час він зазначив, що орендує апартаменти банку.

Іванющенко також заявив, що більше не контролює компанію УКГ-2000.

Крім того, регіонал підтвердив, що компанія, яка має відношення до його сім'ї, купила 21% акцій ринку "Сьомий кілометр" в Одесі. "Але у нас була умова, щоб ми перетворили "Сьомий кілометр" у цивілізований ринок. І цей процес вже почався", - додав він.

У той же час, Іванющенко спростував інформацію про те, що він контролює Іллічівський порт: "Це неправда. Можу вас запевнити, що до жодного порту я відношення не маю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...