Онопенко хоче покарати тих, хто "закрутив" справу проти його доньки

Вівторок, 8 лютого 2011, 09:31

Голова Верховного Суду Василь Онопенко впевнений, що кримінальна справа проти його доньки Ірини порушена необґрунтовано.

"Із просто людської точки зору - все це підло й дріб’язково. Як юрист, я бачу, як штучно, з використанням формального приводу, з типової цивільно-правової суперечки роблять кримінальну справу", - сказав він в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Хтось у когось позичає гроші, бере кредити, позики... Не завжди повертає. То що - по кожній цивільній суперечці порушувати кримінальну справу?", - поцікавився голова ВСУ.

Онопенко зазначив, що якби раніше дізнався про цей борг, то "зробив би все, щоб він був погашений вчасно", але 31 січня був поданий позов до Печерського суду про судове стягнення боргу з Ірини Онопенко.

"Суд навіть ще не приступив до розгляду цієї цивільної справи, а Генеральна прокуратура на другий день усе оцінила як кримінал. Із правової точки зору все це, м'яко кажучи, дивно", - заявив він.

Онопенко упевнений, що справа проти його доньки Ірини, "якщо виходити з закону й права", закінчиться нічим.

"Більше того, вона має закінчитися притягненням до кримінальної відповідальності тих, хто за відсутності передбачених законом підстав все це "закрутив", - вважає голова ВСУ.

Він також сказав, що готовий допомогти доньці в цивільно-правовій суперечці щодо боргу, який, за його словами, становить "не $300 тис., а $50 тис". "Згідно договору позики вона (Ірина) позичала 225 тис. грн, що приблизно за тим курсом - $50 тис", - сказав Онопенко.

За його словами, він дізнався про цю позику, коли був поданий позов до Печерського суду - й відразу ж подзвонив доньці, щоб з’ясувати суть справи.

"У 2008 році вона вирішила закупити в Італії дитячий одяг для свого невеличкого магазина. Хто їй порадив позичити гроші в цієї людини (Валерія Ксензенка), не знаю. Можливо, її колишній чоловік Володимир Котляров, із яким вони розлучилися десь 5 років тому... Але, судячи з усього, певні відносини між ними зберігалися. І були якісь домовленості про погашення за неї боргу. Ірина була твердо впевнена, що позика погашена", - сказав Онопенко.

"До речі, протягом більше 2-х років ніхто не пред’являв їй претензій із цього приводу. І якби ми дізналися про те, що є борг, думаю, ми б знайшли спосіб його погасити. Ми й сьогодні, у цивільно-правовій суперечці, готові допомогти доньці", - заявив голоа ВСУ.

На зауваження, що в постанові нібито говориться, що $150 тис. займалися саме для голови ВСУ, "для вирішення якогось питання", Онопенко завив: "Я не бачив постанови про порушення кримінальної справи. Якщо там таке написано, то це - повна нісенітниця!"

Онопенко підтвердив, що в його будинку був обшук: "Вони хотіли, щоб я видав дочку. Але вона на той час уже виїхала, ще до того, як ми дізналися, що є кримінальна справа".

Голова ВСУ не сказав, де перебуває його донька: "Вона доросла, самостійна жінка й сама вирішує, де їй бути. У тому числі - з урахуванням того, що почало діятися навколо неї".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...