Яценюк хоче пересаджати депутатів на 7 років

Вівторок, 8 лютого 2011, 13:35

Депутат від НУНС Арсеній Яценюк вимагає карати депутатів за голосування чужими картками ув’язненням до семи років.

Це передбачено його проектом змін до законодавства, зареєстрованим у парламенті 8 лютого, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

"Законопроектом передбачено кримінальну відповідальність за використання картки іншого народного депутата або її дубліката при реєстрації та голосуванні за допомогою електронної системи (позбавлення волі від 5 до 7 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Яценюк вимагає "запровадити кримінальну відповідальність за несанкціоноване втручання в роботу електронної системи голосування Верховної Ради, яке призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації".

Проектом передбачено покарання за такі дії у вигляді обмеження волі від 3 до 5 років, або позбавлення волі до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років або без такого.

Також законопроект передбачає, що дублікат картки для голосування видається народному депутату у разі відсутності з поважних причин виключно за його особистою письмовою заявою.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News