Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газета Коломойського підчистила критику Януковича

Середа, 9 лютого 2011, 13:58

Газета "Известия в Украине" відмовилася опублікувати відповідь на статтю В'ячеслава Піховшека, у якій він пророкує вбивство журналіста Української правди Сергія Лещенка.

У номері від 26 січня 2011 року газета "Известия в Украине" опублікувала статтю В'ячеслава Піховшека "Убити журналіста. Хто і як дестабілізує президентство Віктора Януковича?", у якій Піховшек прогнозує вбивство журналіста Лещенка.

Після цього Лещенко звернувся до редакції газети "Известия в Украине" з проханням опублікувати статтю у відповідь.

Однак, як пише Лещенко на сайті "Телекритики", редакція "Известий" відмовилася публікувати його відповідну репліку.

"Редактор газети "Известия в Украине" Яніна Соколовська повідомила, що може опублікувати мій текст тільки у відредагованому вигляді, і надала скорочений варіант статті. До мого подиву, у цьому варіанті статті була повністю прибрана критика влади", - ідеться в листі Лещенка на сайті "Телекритика".

Зокрема, за словами Лещенка, редакція "Известия в Украине" вилучила з тексту факти корупції нинішньої влади.

На думку Лещенка, відмова Соколовської публікувати його відповідь продиктована тим, що вона є постійним учасником журналістського пулу президента Януковича.

"Європейський принцип демократії надає право на репліку. Газета "Известия в Украине", що редагується вами, опублікувала статтю, де відвела мені роль журналіста, якого повинні вбити з метою дискредитації влади. Я просив би надати мені можливість опублікувати на сторінках цієї ж газети повноцінну відповідь без будь-якої цензури", - говориться в зверненні Лещенка до редактора газети "Известия в Украине".

У свою чергу Яніна Соколовська сказала, що редакція відмовилася публікувати відповідь, тому що "деякі твердження в статті Лещенка викликали в мене питання". Тому Соколовська зажадала прибрати з тексту твердження, які, на її думку, можуть викликати судові позови.

Як відомо, газета "Известия в Украине" входить у медіа-холдинг Ігоря Коломойського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування