Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоненко хоче зробити з олігархів "Ангелів"

Середа, 16 березня 2011, 10:12

В Україні буде сформована нова служба порятунку "Українські ангели", яка буде використовувати вертольоти, які належать приватним особам.

Як пише газета "Сегодня", такий проект задумав глава МНС Віктор Балога разом з новопризначеним главою департаменту авіації МНС Євгеном Червоненком.

"Всього в Україні числиться близько 40 власників вертольотів легкого та середнього класу. Деякі відмовилися відразу - мовляв, чого я твоїх жмурів буду в своєму шкіряному салоні возити. Але 16 осіб вже дали згоду на свою участь в "Ангелах", - сказав Червоненко.

"Думаю, це буде прекрасна можливість для заможних людей продемонструвати свою соціальну відповідальність", - додав він.

Видання нагадує, що Червоненко є власником вертольота Eurocopter АS355 Twinstar, який вже готовий разом з екіпажем надати для порятунку людей.

"У МНС є свої літаки і вертольоти. Є два медичні вертольоти на базі Eurocopter EC145. Є кілька важких Мі-8, які використовують майже тонну палива за годину, що дуже накладно при нинішніх цінах і обмежених можливостях бюджету", - зазначив він.

"Але цього явно недостатньо, щоб належним чином налагодити службу порятунку, зокрема напередодні Євро-2012, і за завданнями, які ставить УЄФА. Та й пожежі у висотках - величезна проблема", - заявив Червоненко.

За його словами, вертольоти "Ангелів" будуть використовуватися для розвідки місцевості, де відбулася яка-небудь надзвичайна пригода, і для транспортування постраждалих. Крім того, "Ангели" нестимуть цілодобове чергування.

У публікації наголошується, що графік вильоту, щоб він не йшов врозріз з планами господарів вертольотів, буде складатися мінімум на місяць вперед і будуть передбачені взаємозаміни машин.

Також Червоненко заявив, що власникам вертольотів компенсують витрати на паливо і частково моторесурс.

"Це все одно дешевше, ніж купувати за кошти держави вертольоти вартістю 5-7 мільйонів євро кожен. Джерела фінансування ми шукаємо. Це будуть частково державні кошти, а також благодійні внески. Рятувати будемо безкоштовно", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування