У Азарова відібрали право рекомендувати міністрів

Четвер, 17 березня 2011, 17:38

Прем’єр більше не матиме права подати президенту пропозицію щодо звільнення члена уряду.

Такі зміни в діюче законодавство внесла Верховна Рада ухваливши закон "Про внесення змін до закону "Про Кабінет міністрів України", який був внесений на розгляд парламенту президентом, повідомляє УНІАН.

За дане рішення проголосували 259 депутатів.

Даним законом передбачено скасувати норму про те, що член Кабміну (крім прем`єра) може бути звільнений з посади президентом за поданням прем`єра.

Відповідно до закону тепер Кабінет міністрів України не матиме повноважень щодо організації проведення єдиної державної політики у сфері державної служби.

Також уряд не матиме повноважень, щоб утворювати, реорганізовувати і ліквідовувати урядові органи відповідно до закону в межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України на утримання органів виконавчої влади, затверджувати положення про зазначені органи.

Крім того, законом передбачено забрати в уряду повноваження, згідно з якими для здійснення завдань з реалізації державної політики Кабмін за поданням міністрів утворює у системі міністерств урядові органи, затверджує положення про них.

Даним законом ліквідовано урядові комітети, а також інститути урядових органів, які діють в системі міністерств.

В законі передбачені положення, відповідно до яких перший віце-прем`єр, віце-прем`єр за рішенням президента очолює міністерство.

Даний закон відповідно до прикінцевих положень набере чинності з наступного дня за днем його опублікування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування