Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович висловив свою думку по Лівії

Субота, 19 березня 2011, 21:09

Президент Віктор Янукович наголошує, що зусилля усіх причетних до ситуації в Лівії сторін мають бути зосереджені на захисті цивільного населення.

Про це йдеться в заяві президента щодо ситуації в Лівії, поширеній його прес-службою в суботу ввечері.

"Україна вважає, що зусилля усіх причетних до ситуації у Лівії сторін мають бути, передусім, зосереджені на захисті та гарантуванні безпеки цивільного населення, в тому числі громадян України, які залишаються у Лівії з благородною гуманітарною місією допомоги хворим та постраждалим", - зазначає президент.

Янукович нагадав, що резолюції Ради Безпеки ООН є обов’язковими до виконання всіма державами-членами організації, тому Україна неухильно виконуватиме їх положення.

"При цьому ми особливо відзначаємо положення резолюції 1973 (2011) щодо неприпустимості будь-якої форми іноземної окупації території Лівії", - підкреслив Янукович.

Він назвав принципово важливим те, що в даній ситуації мають бути збережені всі можливості для надання гуманітарної допомоги та здійснення евакуації цивільного населення, а також зазначив, що Україна готова надавати таку допомогу.

Янукович також повідомив, що Україна підтримує постійний контакт з урядами інших держав, в тому числі тими, що беруть участь у розпочатій військовій операції.

Як повідомлялося, у суботу ввечері французькі ВПС розпочали військову операцію проти сил лівійського лідера Муамара Каддафі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування