Досудове слідство у справі про яйця і шашки в Раді продовжили

Середа, 2 березня 2011, 14:33

Генпрокуратура продовжила досудове слідство у справі НУНСівеця Андрія Парубія.

Про це заявив сам Парубій після допиту у прокуратурі, повідомляє його прес-служба.

"Під час допиту єдине, що відбувалося – це уточнення подій щохвилинно – де, як і коли саме я перебував у залі Верховної ради під час подій 27 квітня. Ці питання не були такими, які б викликали якийсь резонансний інтерес. Це просто було уточнення", - сказав Парубій.

"Слідчий пояснив, що за попередніми моїми свідченнями не було окремих даних, тому він був зобов’язаний їх уточнити. Питань було багато, але я на них відповідав дуже коротко, в окремих випадках опирався на статтю Конституції з приводу того, що я не даватиму свідчень, оскільки вважаю що це стосується мого захисту", - додав він.

Парубій також зазначив, що "дуже детально розповідав про те, як представники Партії регіонів здійснювали напад, як вони калічили народних депутатів, однак слідство це менше цікавило".

"Їх більше цікавило, хто з "Нашої України" був поруч зі мною", - сказав він.

Парубій також припустив, що допит є свідченням підготовки Генпрокуратурою чергового подання до Верховної Ради з приводу зняття з нього депутатської недоторканності.

Він наголосив, що ця справа – "намагання політичного тиску та політичного переслідування".

Як відомо, Генпрокуратура розслідує справу про перешкоджання роботі керівництва парламенту під час ратифікації угоди про продовження перебування Чорноморського Флоту Росії у Криму на 25 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування