Союзника Партії регіонів у ЄС піймали на хабарах

Вівторок, 22 березня 2011, 10:23

Три депутати Європарламенту підозрюються в хабарництві.

Про це повідомляє AFP.

Це стало наслідком розслідування газети The Sunday Times, журналісти якої представившись лобістами, запропонували декільком депутатам Європарламенту за грошову винагороду в розмірі до 100 тисяч євро домогтися "потрібних" змін у законах.

Три депутати прийняли пропозицію журналістів. Це євродепутат з Румунії Адріан Северін, депутат зі Словенії Зоран Талер і австрієць Ернст Штрассер.

У той же день, коли газета опублікувала цей матеріал, Штрассер оголосив, що складає з себе повноваження євродепутата, передає dpa.

"Я зважився на цей крок, тому що в Австрії проводилася кампанія проти мене", - пояснив Штрассер.

Тим часом раніше він повідомив "лобістам" з The Sunday Times, що, по суті, теж є лобістом, бо представляє інтереси якихось груп.

За його словами, у нього є п'ять замовників, які щорічно платять йому за послуги в цілому близько 100 тисяч євро.

Ці заяви Штрассера записані на приховану відеокамеру. У статті говориться, що за успішне внесення необхідних поправок в законодавство ЄС Штрассер попросив 25 тисяч євро.
 
Євродепутат з Румунії, колишній віце-прем'єр країни Адріан Северін повідомив "лобістам" електронною поштою, що вчасно вніс на розгляд парламенту клопотання з порібною поправкою до закону. Незабаром після цього він надіслав рахунок на 12 тисяч євро за "консультаційні послуги".

Депутат зі Словенії Зоран Талер теж вніс пропозицію з поправками до закону, а потім попросив "замовників" переказати гроші на його лондонський рахунок, повідомляє The Sunday Times.
 
Коли британські журналісти повідомили депутатам про свою професію, Северін заявив, що не зробив "нічого нелегального". Талер сказав, що з самого початку знав, з ким має справу, і хотів подивитися, чим усе закінчиться.

Як відомо, Северін підписував від імені лівих у Європарламенті договір про співробітництво з Партією регіонів. Також він часто коментує події в Україні, співзвучні з оцінкою Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування