Екс-адвокат Пукача: Кучма не міг без Литвина "замовити" Гонгадзе

Середа, 23 березня 2011, 08:06

Генпрокуратура, порушивши справу проти Леоніда Кучми, спростувала своє рішення про вилучення з обвинувачення Олексія Пукача пункту про вбивство Георгія Гонгадзе на замовлення.

Таку думку висловив колишній адвокат генерала Пукача Олег Мусієнко в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

"Це рішення непослідовне: якщо порушувати справу проти Кучми, то треба порушувати справу відносно колишнього Генерального прокурора Потебенька, Піскуна, голови СБУ Леоніда Деркача… Я маю докази того, що саме пан Потебенько давав наказ членам оперативно-слідчої групи: рийте будь-де, в будь-яких угрупованнях, в МВС носа не кажіть!", - завив адвокат.

Він також звинуватив першого заступника генпрокурора Ріната Кузьміна у нещирості відносно того, що факти, які стосуються причетності Володимира Литвина до справи про вбивство Гонгадзе, будуть досліджені в ході досудового слідства.

"Пан Кузьмін за моєї присутності приймав участь у допиті обвинуваченого Пукача. І на цьому допиті він переконався у тому, що Кучма не міг бути самостійно, без свого глави Адміністрації (Литвина) замовником вбивства Гонгадзе", - стверджує Мусієнко.

"Більше того, саме пан Кузьмін вмовляв мене написати наступне клопотання про порушення кримінальної справи і відносно Кучми, і відносно Литвина... І каже: "Ти напиши на меня, я его сразу схвачу. Я знаю, кому поручить следствие". А його справедливість вилилася у те, що мене просто усунули від кримінальної справи", - сказав адвокат.

На його переконання , рішення Генпрокуратури про порушення кримінальної справи у відношенні екс-президента Кучми "прийнято за вказівкою президента України пана Януковича".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування