Справа Чорновола може зачепити оточення Кучми?

Середа, 23 березня 2011, 11:22

Депутат Тарас Чорновіл вважає, що розслідування справи про загибель його батька має залишатися у веденні Генпрокуратури.

Про це він сказав, коментуючи інформацію про направлення на дорозслідування справи про загибель його батька.

"Я вважаю, що при максимальному залученні міліції необхідно, щоб ця справа перебувала на контролі і у веденні Генпрокуратури", - зазначив депутат.

Чорновіл повідомив, що в середу зустрінеться з генеральним прокурором Віктором Пшонкою, оскільки хоче "з'ясувати для себе деякі речі у цій справі".

"По-друге, справа Генпрокуратурою не закривалася, вона у провадженні Генпрокуратури. У мене виникає питання: чому відбувається направлення на дорозслідування з Генпрокуратури в міліцію?", - сказав депутат.

Він також нагадав, що у 2005 році, коли приймалося рішення про відновлення розслідування по цій справі, були застосовані "титанічні зусилля", щоб вона перейшла від міліції до Генпрокуратури.

За його словами, якщо мова йде про залучення співробітників міліції, щоб вони проводили слідчі дії з розслідування цієї справи, то в такому разі проблем не виникає.

При цьому Чорновіл уточнив, що весь цей час справа перебувала в провадженні слідчого Генпрокуратури, тому і виникає питання, якою була доцільність за кроці щодо направлення справи на дорозслідування.

"Справу можна розслідувати. По ньому необхідно провести слідчі дії, про які я зараз не хочу розголошувати, оскільки в мене є домовленість зі слідчим про те, що я не буду виносити інформацію у цій справі", - зазначив він.

"Але, провівши такі слідчі дії можна завершити матеріальну частину справи. А після цього, так як почали сьогодні слідчі дії проти Леоніда Кучми у іншій справі, я думаю, що може бути зачеплена й низка осіб з його найближчого оточення тодішнього, і справа може бути зрушена і в питанні, хто давав замовлення", - заявив Чорновіл.

"Для цього не вистачало тільки одного моменту - політичної волі", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання, чи пов'язує депутат рішення Генпрокуратури направити на дорозслідування кримінальну справу про загибель В'ячеслава Чорновола з тим, що Генпрокуратура порушила справу проти екс-президента Леоніда Кучми, Тарас Чорновіл сказав:

"Я думаю, що активізація справи В'ячеслава Чорновола у зв'язку з відкриттям справи проти Кучми не пов'язані. Тут є опосередкований зв'язок, оскільки зникають табу щодо окремих особистостей".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...