Прес-секретар Литвина воює з рекламою

Середа, 23 березня 2011, 16:42

Прес-секретар спікера Володимира Литвина Ольга Чорна звернулася до телеканалів і агентств зовнішньої реклами з вимогою припинити використання зображення Литвина в рекламній кампанії.

Про це повідомляє видання "Коментарі:" з посиланням на копію відповідного листа.

"З початку березня розпочалася рекламна кампанія бренду "Коментарі:", метою якої є інформування про нові мультимедійні можливості: газета - Інтернет-портал - мобільний додаток", - наголошується у публікації.

Реклама була розміщена в ефірі національних телеканалів і на носіях зовнішньої реклами.

У рекламній кампанії мультимедійного бренду "Коментарі:" використовується обкладинка газети "Коментарі:" від 21 січня 2011 року з зображенням спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

 

"Під час усного спілкування зі співробітниками газети, Чорна повідомила, що Литвину ця фотографія дуже не сподобалася через те, що "він на ній перекошений". При цьому холдинг до цих пір не отримував від Литвина жодного звернення щодо заборони використання його зображення", - пише видання.

"У результаті адміністративного тиску рекламна кампанія була достроково припинена", - наголошується у публікації.

Виходячи з того, що Литвин є публічною персоною, а його фотографія була зроблена під час публічного заходу, холдинг "Еволюшен Медіа" вважає подібні дії "неправомірними і такими, що суперечать загальноприйнятим європейським принципам свободи преси".

"Редакція газети "Коментарі:" і весь видавничий холдинг "Еволюшен Медіа" звертається до Литвина з проханням припинити дії свого прес-секретаря і не протидіяти рекламній кампанії тижневика", - повідомляє видання.

Водночас сама прес-секретар Литвина заявила "Українській правді", що не чинила адміністративний тиск на телеканали та рекламні агенції у зв'язку з цією рекламою.

За словами Чорної, вона проконсультувалася з юристами та розіслала листа з посиланням на норми законодавства, які забороняють вміщувати у рекламі зображення фізичної особи або використовувати її ім'я без письмової згоди на це.

У цьому листі вона також просила телеканали та агенції надати копію документів щодо надання офіційної згоди Литвина на використання його фотографії в рекламі тижневика "Коментарі:".

Прес-секретар заявила, що після цього телеканали, "вочевидь. проконсультувавшись зі своїми юристами", стали самі відмовлятися ставити в ефір рекламний ролик газети.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News