Міліція "скрутила" журналіста газети в залі суду

П'ятниця, 4 березня 2011, 07:29

Газета "Сегодня" повідомляє, що до її кореспондента в залі Печерського суду Києва в четвер співробітник підрозділу "Грифон" застосував силу.

Це відбулося під час засідання Печерського суду у справі організатора афери "Еліта-Центр" Олександра Волконського (Шахова), повідомляє видання.

"Кореспонденту "Сегодня" Сергію Гальченку до закінчення засідання досидіти не дали. Він зробив три знімки підсудного на мобільний. Суддя жодних попереджень про заборону знімати не робив. Але співробітник підрозділу "Грифон" силою, скрутивши за спину руки й нагнувши голову до підлоги, вивів нашого кореспондента з зали", - пише газета.

"У коридорі з погрозами міліція намагалася відібрати телефон, а потім наказала видалити знімки. Далі від журналіста зажадали паспорт "про всяк випадок, щоб відксерити". До суду не пустили", - повідомляє видання.

Уже зі слів адвокатів стало відомо, що за клопотанням адвоката потерпілих Василя Жовновського суд перенесли.

Юрист Алі Сафаров зазначає: "Заборони на запис із боку міліції неправомірні. Це може розглядатися як перевищення службових повноважень".

Газета звернулися до голови МВС Анатолія Могильова.

"Інцидент буде однозначно розслідуваний. Якщо не було суддівської заборони на зйомку, то дії співробітників "Грифона" протизаконні. В обов'язки "Грифона" не входять подібні дії. Цей підрозділ має лише підтримувати порядок у суді й охороняти тих, кого належить", - сказав міністр. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News