У Табачника не засмутилися через Шкляра

Субота, 5 березня 2011, 12:43

Відмова Василя Шляра приймати присуджену йому Шевченківську премію через Дмитра Табачника - це його право.

Про це в ефірі 5 каналу заявив заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Людина прийняла рішення, і це її рішення. Кожен має право на свої судження. Якщо запропонований письменник вирішив, що йому (не потрібні) премія і визнання людей, які йому надали таку можливість називатися лауреатом, що йому щось заважає, то це його право, і не більше", - заявив він.

У свою чергу голова комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, БЮТівець Володимир Яворівський вважає, що відставки Табачника повинні вимагати всі лауреати Шевченківської премії.

"Я звертаюся в ефірі до всіх лауреатів Шевченківської премії — підписатися під зверненням Василя Шкляра та вимагати відставки Табачника", — сказав Яворівський в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє Zn.ua. 

Як відомо, Шкляр відмовився приймати присуджену йому Національну премію України імені Тараса Шевченка, поки на посаді міністра освіти перебуває Табачник.

У результаті президент Віктор Янукович присудив премію літературознавцям Роману Гораку та Миколі-Ярославу Гнатіву за 10-томне видання "Іван Франко".

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування