Януковича попросили "почистити" митницю

Середа, 9 березня 2011, 17:32

Львівська обласна рада прийняла звернення до вищого керівництва країни з вимогою звільнити Ігоря Калетника з посади керівника Державної митної служби.

Текст звернення підтримали в середу 78 депутатів з 116, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З моменту призначення Калетника І.Г. головою Державної митної служби України в цій структурі склалася тривожна ситуація", - говориться у тексті звернення до Віктора Януковича.

"Численні скарги громадян на побори та корупцію, повідомлення про викриття контрабандних схем, скандальні затримки митників-корупціонерів свідчать, що керівництво Митної служби як мінімум не справляється зі своїми посадовими обов'язками", - йдеться далі.

Депутати Львівської облради підкреслюють, що "особливо тривожна ситуація під головуванням Калетника склалася на Львівській митниці".

"Тут за вказівками голови Держмитслужби проводиться упереджена, непрофесійна й дискримінаційна кадрова політика, під надуманими приводами масово звільняють із роботи працівників родом із західного регіону, а натомість призначають на посади працівників із заплямованою репутацією, але з інших областей", - заявляють депутати.

"У підсумку така кадрова політика призводить до небаченого раніше підвищення рівня контрабанди, хабарництва й корупції на митниці, і недавня затримка заступника начальника Львівської митниці під час одержання хабара переконливо це підтверджує", - говориться в зверненні.

"З огляду на це, Львівська обласна рада звертається до Вас із пропозицією звільнити главу Державної митної служби України Калетника І.Г. із займаної посади", - підкреслюється в зверненні депутатів до президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування