Ющенко: Я ніколи не зустрічався з Кравченком, я не хотів бачити цю людину

Четвер, 14 квітня 2011, 15:45

Екс-президент Віктор Ющенко заперечує будь-які зустрічі з колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Кравченком, а тим більше обговорення з ним вбивства В’ячеслава Чорновола.

Про це він сказав журналістам у четвер, коментуючи слова сина Чорновола Тараса про те, що Ющенко і Кравченко були "найкращими друзями".

"Це дика новина. Моє ставлення до В’ячеслава Чорновола всім відоме. Я його вважаю народним героєм. У нас були дуже відкриті, щирі стосунки. Нарешті це була людина, яка ще 1998 році перша запропонувала мені піти кандидатом у президенти", - сказав Ющенко.

"Що стосується Кравченка, то я можу вам сказати, що я ніколи по житті з ним не зустрічався. Більше того, я жодного разу не запрошував його на уряд, коли був прем’єром", - додав він.

"Я не хотів цього казати, але скажу: я не хотів бачити цю людину на засіданні свого уряду, бо знав, що це за людина, яка в неї роль та ставлення. Я не розділяв його понять, і ви не знайдете жодної людини, яка бачила мене з ним вдвох, або втрьох, тим більше у побутових умовах", - заявив Ющенко.

Як відомо, раніше Чорновіл заявив, що має "дуже серйозні претензії" до Ющенка, оскільки Ющенко і покійний екс-міністр МВС Юрій Кравченко були "найближчими друзями".

"Наприклад, свідчення були, про це говорили кулуарно міліціонери високого рангу (генерали, полковники), які були на одній із зустрічей типових Кравченка-Ющенка. Ніби при Ющенку він (Кравченко) сказав фразу до своїх полковників: "Да Вы даже, сволочи, убить по-человечески не можете. Я теперь, как клоун, должен скакать перед тележурналюгами этими и рассказывать им, что это было просто авария", - розповів Чорновіл.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування