Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Організатор "Дня Гніву": у ПР брешуть про спонсорство Сороса і Березовського

П'ятниця, 15 квітня 2011, 15:13

Організатори "Дня Гніву" заперечують наявність у них будь-яких одіозних "спонсорів", зокрема Джорджа Сороса чи Бориса Березовського.

"Громадянський рух "Спільна Справа" ніколи не одержував фінансової підтримки від Джорджа Сороса або Бориса Березовського", - заявив лідер організації Олександр Данилюк..

"Будь-які інсинуації на цю тему – брудні технології, спрямовані на дискредитацію руху", - сказав він, коментуючи відповідні заяви голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова та неназваного "регіонала".

Раніше Єфремов заявив, що Сорос виділив кошти для підготовки в Україні людей, які могли б запустити процеси, подібні до північно-африканських заворушень, а неназваний представник ПР стверджував, що Сорос та Березовський спонсорували "податковий Майдан" – принаймні ту його частину, яку очолював Данилюк.

"Заяви Єфремова і його колег – неправда від першого до останнього слова. У цих людей або істерика, або дуже погані консультанти і політтехнологи", - заявив Данилюк.

"Я офіційно заявляю: наш рух ніколи не одержував фінансової допомоги від жодної вітчизняної або закордонної партії, організації, компанії, фонду, не кажучи вже про таких осіб, як Сорос або Березовський", - запевнив він.

Данилюк стверджує, що не було також ніяких переговорів або консультацій на цю тему, оскільки не було й подібних намірів.

"Наші єдині спонсори – це однодумці й активісти, громадяни України, які надають нам матеріальну й волонтерську підтримку. Деякі з них є власниками середнього або дрібного бізнесу, інші – наймані працівники, є держслужбовці", - сказав лідер "Спільної Справи".

"Частину коштів ми одержуємо анонімно, їх кладуть на банківський рахунок. На сайті руху "Спільна Справа" є всі реквізити для перерахунку коштів. Це різні суми, частіше зовсім невеликі, видно, що щиро хочуть допомогти і дають скільки можуть. В Україні багато нормальних небайдужих людей, які до смерті втомилися від того, що відбувається в країні", - зазначив Данилюк.

За його словами, цих коштів для повноцінної діяльності організації не вистачає, "але є незалежність і немає ніяких контрактів – це головне".

Данилюк вважає, що Єфремов мусить розкрити особи депутатів від Партії регіонів, які поширили неправдиву інформацію про рух "Спільна Справа" та особисто про Данилюка.

"Або Єфремов це зробить, або ми самі встановимо, хто це заявив. Робота в цьому напрямку ведеться. У цієї людини або людей буде можливість вибачитись перед нами публічно. Інакше буде суд", - заявив він.

Як повідомлялося, "Спільна Справа" готує на 14 травня всеукраїнську акцію протесту проти дій влади під назвою "День Гніву".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування