Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сенатори США розповіли Тимошенко про регрес України

Неділя, 17 квітня 2011, 16:01

Американські сенатори стурбовані погіршенням інвестиційного клімату та регресом політичних свобод в Україні.

Про це заявили сенатори США - члени делегації Конгресу під час зустрічі з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Ми отримуємо дуже тривожні сигнали від наших бізнесменів. Особливе занепокоєння викликають погіршення умов для ведення бізнесу, корупція, введення урядом квот на сільськогосподарську продукцію та регрес політичних свобод в Україні", - наголосив сенатор Джефф Сешинс.

У свою чергу Тимошенко заявила, що "в Україні відбувається ерозія демократії та встановлено авторитарну систему правління".

"Про це, зокрема, свідчать систематичне порушення Конституції та законів президентом Януковичем і підвладним йому урядом, нехтування правами і свободами людей, залякування та репресії влади проти опозиції, підпорядкування правосуддя та судової системи адміністрації президента, цензура, побиття та зникнення журналістів", - йдеться у повідомленні.

"Рік тому Україна сіла у потяг, який прямує у зворотному напряму від демократії та європейської інтеграції", - сказала Тимошенко.

"Без запровадження справжніх цінностей інвестиційний клімат в Україні не покращиться. На жаль, зараз олігархи Януковича приватизували усі сфери життя України – економічну, політичну та соціальну", - вважає вона.

Водночас сенатори підкреслили, що "Україна є стратегічним партнером США і дуже важливо вести діалог щодо двостороннього співробітництва не тільки з чинним урядом України, а і з опозицією", зазначили у БЮТ.

Крім того, після зустрічі Тимошенко написала у своєму Твіттері: "Світ, здається, теж зрозумів, що нова влада - це біда для України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...