Москаль: міліція й не шукала викраденого палестинця

Понеділок, 18 квітня 2011, 17:33

Жодних дій щодо розшуку громадянина Палестини Дірара Абусісі, який зник 18 лютого, міліція не проводила.

Про це заявив депутат від НУНС Геннадій Москаль, повідомляє його прес-служба.

"Незважаючи на свідчення багатьох людей (у тому числі самого Абусісі), що палестинець був викрадений у поїзді по дорозі з Харкова до Києва, жодних дій на його пошуки чи розслідування обставин зникнення міліція не проводила", - зазначив він.

"У відповідь на моє депутатське звернення керівництво управління МВС на Південній залізниці пояснило, що службова перевірка щодо викрадення Абусісі не проводилася "у зв‘язку з відсутністю заяв", - наголосив депутат.

"Більш того, як стверджує керівництво управління, "ретельна перевірка" у відповідь на телефонний дзвінок знайомого палестинця про його зникнення в поїзді закінчилася тим, що "…факту виїзду та слідування у поїзді №63 сполученням "Харків - Київ" громадянина Абусісі Дірар Муса не встановлено", - зазначив Москаль.

У міліції наголосили, що цей факт неможливо встановити "у зв‘язку з неможливістю документально (відсутність іменних квитків) відслідкувати пересування пасажирів залізничним транспортом України".

 

"Очевидно, показання самого палестинця, письмова заява його дружини, свідчення попутника та багатьох інших людей для міліції - порожній звук", - заявив депутат.

"У подібних випадках управління МВС на Південній залізниці зобов‘язане було завести розшукову справу за фактом зникнення людини, однак не було зроблено навіть цього. То чи потрібні ще якісь докази, що до викрадення палестинця причетна міліція?", - зазначив він.

Як відомо, раніше свідок викрадення Абусісі розповів "Українській правді", що серед чоловіків, які знімали палестинця з поїзда, був співробітник СБУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News