У Лівії загинув українець, іще один поранений

Четвер, 21 квітня 2011, 12:30

1 громадянин України загинув і 1 поранений у результаті бойових дій у Місураті (Лівія).

Про це повідомив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.

"Один загинув і один поранений", - сказав він агентству "Українські новини".

Волошин не повідомив дату, коли загинули українці, при цьому висловивши співчуття, що коли 18 квітня в громадян України була можливість евакуюватися, вони їй не скористалися.

"Головне, що це сталося в місті Місурата, звідки в понеділок (18 квітня) були евакуйовані 19 людей. На жаль, не всі, у кого була можливість покинути країну, скористалися нею", - сказав він.

При цьому Волошин підкреслив, що в четвер, 21 квітня, ще одне судно, зафрахтоване Міжнародною організацією з питань міграції, буде в Місураті.

У зв'язку з цим МЗС у черговий раз закликає українців спробувати добратися в порт і скористатися з можливості евакуації.

Пізніше генсек ООН Пан Гі Мун повідомив, що загиблий українець виявився лікарем.

"Мені дуже гірко було дізнатися сьогодні, 21 квітня, що український лікар загинув у Лівії... а його дружина дуже серйозно поранена. Мої глибокі співчуття", - сказав він у ході виступу перед студентами в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету ім. Шевченко.

Як відомо, з 23 лютого Україна проводить евакуацію громадян з Лівії, де з 15 лютого проводяться масові акції протесту з вимогою відставки лідера Лівії Муаммара Каддафі.

Станом на 19 квітня, МЗС оцінював кількість громадян України, які залишаються на території Лівії, в 400-500 осіб.

Усього було евакуйовано 601 українця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування