Від Білорусі вимагають пояснень через українську правозахисницю

Четвер, 21 квітня 2011, 15:15

Україна звернулась до Мінська за поясненнями, чому українській правозахисниці Марині Цапок заборонили в'їзд у Білорусь.

Про це "Українській правді" повідомив керівник інформаційного департаменту МЗС Олег Волошин.

"МЗС України підтверджує інформацією про те, що громадянці України, правозахисниці Марині Цапок заборонили в’їзд до Республіки Білорусь, знявши її з потягу Київ-Мінськ на прикордонному пункті Терюха о 4 годині ранку 20 квітня ц.р", - сказав він.

"Після встановлення даного факту МЗС України того ж дня передало ноту посольству Республіки Білорусь в Україні з проханням надати вичерпну інформацію щодо мотивації таких дій білоруської сторони. Водночас, на доручення Міністерства, посольство України в Мінську теж офіційно звернулося до білоруського МЗС за відповідними поясненнями", - зазначив він.

"Ми ретельно з’ясуємо всі обставини цієї справи і надамо їм відповідну оцінку, адже забезпечення прав громадян України є безумовним пріоритетом в діяльності Міністерства", - додав він.

Волошин також висловив сподівання, що інформація про існування "чорних списків" для громадян України не відповідає дійсності.

"Їх наявність суперечила б добросусідському духу двосторонніх відносин, а також принципу свободи пересування, що передбачено низкою договорів між Україною та Білоруссю, зокрема Консульською конвенцією та Угодою про безвізові поїздки громадян", - сказав він.  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування