Порошенко знайшов "винних" у подорожчанні харчів

Понеділок, 4 квітня 2011, 14:49

Глава Ради Нацбанку Петро Порошенко пропонує подолати інфляцію шляхом підвищення рівня продуктивності праці в сільському господарстві.

Про це він сказав в ефірі вінницького телеканалу, повідомляє УНІАН.

Порошенко пояснив, що зростання цін на продовольчі товари відбувається тому, що в країнах, що розвиваються, насамперед у Китаї і Індії, де проживає понад 2,5 мільярди населення, різко зріс рівень життя.

"І сім`я, яка раніше жила "на миску рису", сьогодні вже має можливість споживати і хліб, і м`ясо, й інші продукти, тому і світові ціни на продукти тваринництва, на хліб, на цукор різко зросли", - зазначив він.

"І врегулювати ситуацію на нашому внутрішньому українському ринку шляхом заборони неможливо, це приведе лише до одного - ці продукти зникнуть з полиць магазинів. Ми вже бачили, що відбувалося в окремих регіонах з хлібом, з гречкою, зараз уже вівсянкою", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що ціна визначається співвідношенням попиту і пропозиції. "Попит у нас стабільний, пропозицію ми можемо різко наростити шляхом підняття інтенсифікації праці, рівня продуктивності праці в сільському господарстві", - вважає Порошенко.

Він переконаний, що при вмілому господарюванні Україна могла б виробляти втричі більше продуктів, що привело б до зниження цін на цю продукцію.

Причину зростання цін на продовольство в Україні Порошенко також бачить у корупції і адміністративному навантаженні на виробника.

"Якби в Україні сьогодні не було корупції, якби не було такого величезного адміністративного навантаження на виробника, який створює робочі місця, який платить до бюджету, який забезпечує продуктами виробництва власну державу, - я переконаний, що ситуація з інфляцією була б набагато кращою", - сказав Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування